Його приготування займе 5-10 хв. Цей маринад однаково добрий для курячого м’яса (поріжте смужками!), свинини й телятини. Він навіть не потребує довгого вимочування – достатньо 1 год, хоча, звичайно, ви досягнете кращого результату, якщо залишите м’ясо маринуватися на добу. Мариноване м’ясо можна обсмажити в паніровці чи приготувати в китайській сковорідці „вок” (5-10 хв).
Інгредієнти: змішайте 4 ст. ложки натурального йогурту, по половині ч. ложки куркуми й меленої паприки, 1 ч. ложку кардамону, 2 потовчених зубці часнику, по дрібці солі й меленого імбиру й сік 2 лимонів. Залийте маринадом вибраний продукт і посипайте його порубаною свіжою кінзою.
Продукт, що його маринуєте, треба викласти в емальований чи керамічний посуд (в металічному маринувати не можна – метал окислюється), залити маринадом і поставити в холодильник. Закрийте посуд кришкою, інакше аромат „застрягне” намертво і холодильник доведеться мити.
Для кожного продукту є свій час перебування в маринаді. Щоб продукт, що його маринуєте, рівномірно просякнув, вряди-годи його треба перевертати.
Великий шматок м’яса треба вийняти з холодильника заздалегідь, щоб перед закладкою в духовку воно прогрілось. Спочатку його обсушують кухонною серветкою: зайва рідина не дає м’ясу рівномірно пропектися, і воно пригорає. Маринад не виливають, ним поливають м’ясо під час смаження.