Молитва має космічне значення: впливає на вас, вашу сім’ю і весь світ

Ви просто почніть молитися! Коли ви народитеся духовно, Господь в усьому вам допомагатиме. Молитва - це найцінніше, що у нас є. І це наш скарб на Небесах.

“Апостоли просили Господа навчити їх молитися, і Він дав нам дуже дієву та просту молитву «Отче наш», – розповідає схиархімандрит Ілій. – Тут і славослів’я, і ​​покаяння, і подяка, і прохання. Батько наш Небесний знає все, чого ми потребуємо. Якщо і зволікає виконувати, то для того, щоб ми самі нікчемність наших прохань усвідомили. У самій молитві вже все згадано: і їжа, і захист, і зцілення наших душ, і спасіння наших душ”.

За словами священнослужителя, молитва є нашим скарбом на Небесах. Якщо ми молимося, то й серце наше буде на небесах, а все, що нам потрібне на землі, дасться нам. Сказано ж: «Шукайте ж насамперед царства Божого та правди його, і все додасться вам».

“Молитва кожної людини має космічне значення. Вона впливає не тільки на людину, яка молиться, на її рід, сім’ю, найближче оточення, але й на весь світ. Так само як і кожен наш гріх наближує наш світ до загибелі.

Якщо ми про тіло своє дбаємо: живимо, одягаємо, оберігаємо його, то як же про душу не подбати? Життя душі підтримується молитвою.

Ти тільки почни молитися! Коли в цей світ немовля приходить, батьки повністю дбають про нього. Так само і Бог: коли людина в духовному житті народжується, Господь у всьому допомагає їй”.

“Щоб навчитися молитися, потрібно навчитися мовчати, – радить Архієпископ Феогност. – Тому що, коли ми самі говоримо, ми не відчуваємо, як наша молитва чується Богом. Треба навчитися замовкати розумом і серцем, щоб у цій внутрішній тиші почути Господа. Мовчання має передувати молитві, але після молитви варто помовчати”

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook