З молоком та апельсинами
50 г меду, 1/2 л молока, 1 апельсин, шматочок грейпфрута, 2 шматочки льоду.
Почистити апельсин, розрізати на шматочки, змішати з молоком і медом, додати сік грейпфрута. Збивати в блендері разом із подрібненим льодом 1 хв. Перед подачею процідити.
З молоком та полуницями
2 ст. ложки меду, 4 ст. ложки полуничного соку, 40 г свіжих полуниць, 1/4 л молока, 1 ст. ложки лимонного соку, 2 столові ложки подрібненого льоду.
Змішати мед з полуничним і лимонним соками. Збити в міксері разом з подрібненим льодом полуниці й молоко. Під час збивання додати мед, полуничний і лимонний соки. Подавати на стіл одразу ж.
З молоком та фруктовим морозивом
1 ст. ложка меду, 1 порція морозива, 1 ст. ложка свіжої малини, 3/4 скл. молока.
Розчинити мед у теплому молоці. Після охолоджування додати морозиво у свіжу малину, збити міксером. Подавати на стіл одразу ж.
З какао та сметаною
50 г меду, ваніль, 5 ст. ложок сметани, 1/4 л молока, 3 ст. ложки какао.
Змішати мед з ваніллю, додати сметану й молоко, знову перемішати, помістити в холодильник. Після охолоджування додати какао, збивати міксером 30 секунд. Подавати на стіл одразу ж.
Коктейль фруктовий «За компанію»
1 ст. ложка меду, 1 яйце, сік 1 лимона й 1 апельсина.
Усі продукти збити, додати збитий до піни білок. Подавати холодним з кубиками льоду.
Коктейль «Круглі шматочки»
Мед, диня, кавун, лимонний сік.
Кінчиком чайної ложки або ложкою для морозива вирізати круглі шматочки дині та кавуна, залити медом і лимонним соком. Охолодити.
Медова суміш для відновлення голосу
1 жовток, 1 ч. ложка меду, 30 г коньяку.
Пити через кожні 3 години протягом доби.