Меренговий рулет
8 білків (270 г), 400 г цукру, дрібка солі, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю.
Білки кімнатної температури збити з сіллю приблизно 1 хв, потім додати потрошку цукор і на максимальних оборотах збивати до стійких піків. Додати крохмаль і збити ще буквально 30 с. Викласти на пергамент, посипати мигдалевими пелюстками (за бажанням). Поставити у розігріту до 150 ОС духовку і одразу зменшити температуру до 130 ОС. Випікати 45 хв (може зайняти більше), меренга має підрум’янитись. Готову меренгу накрити ще одним листом пергаменту, перевернути і зняти нижній пергамент, дати остигнути. Рулет добре скручується, якщо його не перекти.
Крем: 250 г маскарпоне (або домашнього сиру, перебитого блендером), 200 г вершків, 50 г пудри, ваніль. Збити всі інгредієнти разом до пухкої маси.
Змастити кремом меренгу (трошки залишити для прикраси зверху), посипати порізаною на кусочки полуницею і легенько скрутити в рулет і поставити в холодильник для стабілізації.
Прикрасити за бажанням і насолоджуватися.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 53