Медовик “Рижик”, перевірений 30-річним досвідом
Коржі: 200 г маргарину, 2 ст. ложки меду, 1 скл. цукру, 3 яйця, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, 3–3,5 скл. борошна. Крем: 0,7 л жирної сметани, 300 г цукру.
Розтопити 200 г маргарину, 2 ст. л меду, 1 скл. цукру (можна на водяній бані, а можна й на маленькому вогні), змішати 3 яйця з 1 ч. л соди + 1 ст. л оцту. Вилити в негарячу суміш (щоб не згорнулись яйця), поставити на водяну баню (у кип’яток) і помішувати до утворення однорідної пінної суміші. Додавати борошно (приблизно 3–3,5 скл.) і замісити тісто. Воно повинно відставати від рук, але не бути крутим. Поділити на 6-8 частин, розкочувати товщиною 3–4 мм. Пекти до золотистого кольору. Печеться дуже швидко. Гарячим вирізати під тарілку або кришку.
Крем: збити 0,7 л сметани (домашньої) збити з 300 г цукру. Перемазати коржі, зверху посипати горішками або крихтами з обрізків.
Рецептом поділилася Печончик Руслана