перець маринований

Маринований перець для канапок, піци, салатів і просто смачно їсти

Рецепт дуже смачного маринованого перцю, який не просто смачно їсти, а й можна використовувати для салатів, канапок або піци.

Маринований перець

  • 5 кг перцю.
Почистити, порізати на шматочки, помити та покласти у киплячу воду на 3 хв, щоб закипів та пропарився. Витягнути та зачекати, щоб трішки охолонув, аби зручно було накладати у банки. Підготувати чисті баночки, стерилізувати їх не потрібно. На дно банки покласти листочок лавровий, кілька горошин чорного перцю, 2-3 зубці часнику порізати пластинками. Вкласти перець, щоб тугенько була наповнена банка та залити гарячим маринадом.
  • Маринад: 2 л води, 100 г солі, 400 г цукру, 220 г оцту 9%, 50 г олії, – усе закип’ятити.
Прикрити банки кришками і поставити стерилізуватися на 45 хв з моменту закипання води.
Витягнути та закрутити. Вкутувати не потрібно.
Вихід – 10 баночок по 0,5 л.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної

Радимо також інші перевірені рецепти маринованого перцю:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook