Годі уявити погріб української господині, де немає банок з маринованими огірками. Це, мабуть, найпопулярніша консервація на зиму! Взимку відкрив баночку і хрумаєш вприкуску з картопелькою!
У кожної господині свій улюблений рецепт маринованих огірків. Пропонуємо до вашої скарбнички рецептів ще один, перевірений, від господині. Це один із найпростіших рецептів маринування огірків. Спробуйте так приготувати, можливо, він стане і вашим улюбленим!
Мариновані огірки (простий рецепт)
- На літрову банку: прянощі (парасолька кропу, лавровий листок, часник, зерна гірчиці – що вам до вподоби), огірки, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 60 г оцту.
У літрову банку з огірками і прянощами всипати 1 ст. ложку солі, 1 ст. ложку цукрі і 60 г оцту. Залити водою з крана, накрити металевими кришками. Поставити у каструлю з водою (має діставати по плечика банок, на дно покласти рушничок). Увімкнути вогонь. Простерилізувати, доки огірки поміняють колір. Тоді дістати і закрутити, перевернути догори дном. Суперові мариновані огірки і роботи не багато!
Рецепт Олени Оніщак
- Мариновані огірки “Любов з першої банки”. Рецепт не проміняю на жоден інший!
- 5 перевірених рецептів консервованих салатів з огірків