Маково-горіховий пляцок з вишнями
Для тіста: 250 г маргарину, 4 жовтки, 3 ст. ложки сметани, 3 скл. борошна, 2 ст. ложки розпушувача.
Мак: 1 скл. маку (запарити), 1 ст. ложка масла, 0,5 скл. цукру, 1 яйце (жовток лишити, білок збити), 3 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 50 г родзинок або інших сухофруктів.
А також: 1 скл. горіхів, 500 г вишень.
Зварний крем: 600 г молока, 1 скл. цукру, ваніль, 7 ст. ложок муки (середня гірка), 400 г масла, 3 яйця.
Замісити тісто, воно повинно бути м’якше, ніж на вареники. Розділити на 3 частини. У одну додати 3 столові ложки какао і поставити в морозильну камеру.
Одну частину білого тіста розкласти на деко, на нього викласти мак (мак попередньо запарити, додати решту складників). Поверх маку натерти коричневе тісто.
Другу частину тіста викласти на деко. На неї викласти вишні і горіхи. Зверху піну з 4 білків і 1 склянки цукру. Випікати при 180 ºС 25-30 хв.
Крем: 300 г молока збити з борошном і 3 яйцями. Решту молока змішати з цукром і поставити на вогонь, довести до кипіння. У молоко з цукром, коли закипить, влити тонкою цівкою молоко з мукою. Постійно помішувати! Коли загусне, зняти з вогню. Охолодити. Під час охолодження кілька разів перемішати. Коли повністю охолодиться, збити 400 г м’якого масла, потім по ложці додавати заварний крем.
На корж з маком нанести крем, зверху укласти корж з вишнями. Пляцку бажано дати настоятись ніч.