Макові завиванці у вершкової глазурі
Для тіста: 1 кг борошна, 500 мл молока, 120 г масла, 0,5 ч. ложки солі, 160 г цукру, 60 г дріжджів. Для начинки: 250 г меленого маку, 65 г масла, 65 г манної крупи, 2 п. ванільного цукру, 2 яйця, 400 мл молока, дрібка солі. Для глазурі: 4–5 ст. ложок йогурту, 150 г цукрової пудри, 40–50 г м’якого масла.
- Макова начинка. У каструлі на середньому вогні розтопити масло. Додати простий і ванільний цукор. Коли цукор розтане, посолити, влити молоко і довести до кипіння.
- Насипати в каструлю мак і варити, помішуючи хвилини 2-3. Потім всипати тонкою цівкою манну крупу, і варити, помішуючи віничком, приблизно дві хвилини, поки манка не загусне.
- По одному вбити в масу яйця, гарненько розмішати потримати крем на плиті ще півхвилинки, а потім зняти з вогню. Перелити в інший посуд і повністю охолодити.
- Тісто. Розкришити дріжджі, додати цукор і залити теплим молоком (не гарячим!). Залишити на 5 -7 хвилин. Додати розтоплене масло, сіль, борошно, замісити тісто. За потреби, збільшити або зменшити кількість борошна.
- Готове тісто має бути еластичним і не липнути до рук. Покласти тісто в глибоку миску, накрити сухим рушником і поставити хоча б на годину в тепле місце. Потім прим’яти тісто, розділити на 2 або 3 частини і розкачати кожну в формі прямокутника. Увімкнути духовку на 180 ОС.
- Викласти на тісто начинку і скрутити рулетом. Нарізати рулет скибочками. Викласти булочки на деко, застелене пекарським папером, залишаючи між ними по 5 см. Залишити підрости на 10-15 хвилин. Випекти до готовності.
- Для глазурі збити міксером усі складники і поли гарячі булочки. Дати охолонути і подавати до чаю!
Post Views: 35