Маківник
Тісто: 125 г маргарину, 2 яйця, 100 г цукрової пудри, 150 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача. Макова маса: 3 скл. маку, 4–5 яєць, 300 г цукрової пудри, 220 г масла, 1,5 ст. ложки манки або крохмалю, сік лимона. Форма 23Х37 см.
Маргарин розтерти з пудрою, додати жовтки, вимішати та всипати борошно з розпушувачем. Замісити тісто, насамкінець додатизбиті білки. Викласти на деко, посипати сухарями. Зверху викласти макову начинку (мак запарити та перемолоти, додати всі інгредієнти).
Випікати за температури 180–200 градусів. Охолоджений полити шоколадом (по 6 ст. ложок сметани, цукру і какао підігріти, щоб розчинився цукор, додати 100 г масла, перемішати ізняти з вогню). Виходить маківник вагою 1,8 кг.
Post Views: 92