М’ясний паштет з печінкою. Смачнішого я ніде не їла!

Скільки себе пам'ятаю, кожного року на Різдвяні і Великодні свята моя мама завжди пече цей паштет. Ніби нічого особливого в цьому рецепті немає, але смачнішого паштету я ніде не їла. Рецепт старий як світ, але добрий.

М’ясний паштет з печінкою

1 кг свинини, 1 кг яловичини, 500 г печінки, 500 г підгорля, ошийка, щоковини, підчеревини (що є), 300 г масла, 5 цибулин, 1 морквина, 1 рогалик за 7 коп. (це в оригінальному рецепті так записано, можна замінити на 200 г білого хліба або батона). Яєць не треба – тільки для змащування.
М’ясо викладати в киплячу воду, додавши морквину, петрушку, цибулину, лавровий лист, солі до смаку і варити до готовності. Печінку варити окремо 7-10 хв (теж кидати у киплячу воду). Усе масло і 4 цибулини посмажити до золотистого кольору. Перемолоти м’ясо з печінкою, варені моркву і петрушку, засмажену цибулю і рогалик за 7 коп. (цей момент мені найбільше подобається ☺️, рогалик замінити кількома скибками будь-якого білого хліба або батона, замоченому у бульйоні, в якому варилося м’ясо). Усе перемолоти через м’ясорубку три рази (на електричній два рази). Добре вибити. Викласти у формочки (тепер використовую одноразові з фольги), змастити зверху яйцем. Пекти 45 хв – 1 год при 180 ОС.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook