Такого “Наполеона” ви ще не їли! Він повністю з м’яса, ріжеться тоненькими скибочками і подається разом із нарізкою.
М’ясний «Наполеон»
- По 500 г свинини, телятини й індичатини, 3 ч. ложки желатину, сіль, перець, мускатний горіх, лавровий лист.
М’ясо нарізати шматками, як на відбивні, злегка відбити.
На дно прямокутної форми для випікання хліба покласти 3 лаврові листки і викладати шарами м’ясо: спочатку свинину, потім індичатину, тоді телятину.
Кожен шар треба посолити, поперчити, посипати мускатним горіхом і притрусити сухим желатином. Викласти все м’ясо, форму зверху накрити фольгою, поставити в холодну духовку. Виставити температуру на 180 ºС і запікати 3 год.
Коли м’ясо запечеться, не знімаючи фольги, відразу зверху поставити гніт. А коли повністю вихолоне, поставити в холодильник, щоб захололо желе. М’ясний “торт” добре ріжеться, при подачі в м’ясній тарілці складе достойну компанію копченостям.
Спробуйте також приготувати:
- Десять рецептів для м’ясної нарізки: шинка, ковбаса, паштет, бочок, рулет
- М’ясо з викрутасами. 10 рецептів рулетів для м’ясної нарізки