Баклажани по-корейськи
4 середні баклажани, 2 солодкі перці (можна різних кольорів, буде гарно), 1 велика цибулина, 4 зубці часнику, перець чорний, червоний мелений, кріп, петрушка, 2 ч. ложки коріандру меленого, 2 ч. ложки спецій для корейської моркви, 2 ст. ложки оцту або лимонного соку, олія для смаження баклажанів, 1 ч. ложка меду (я даю столову ложку), 1 ст. ложка соєвого соусу.
Баклажани порізати соломкою, посолити і хай постоять 2-3 год. В рецепті ідуть зі шкіркою, я робила з і без, мені більше до вподоби. Віддушити і посмажити. Перець, моркву, цибулю порізати соломкою. Моркву я терла на терці по-корейськи.
Часник вичавити і змішати з зеленню. Мед змішати з оцтом і соєвим соусом. Змішати всі овочі, додати спеції, тоді оцет з соусом та зелень з часничком і легенько вимішати. Я деколи ще досолюю, це на смак. Покласти в холодильник мінімум на 24 год.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати: