Домашній лікер “Лімончелло
4-5 лимонів, 750 мл спирту, 600 г цукру, 750 мл води.
4-5 лимонів, помити і зрізати з них гострим ножем тоненько шкіру, намагаючись не зачепити білої м’якоті. Тоді в банку покласти ці шкірки і залити 750 мл спирту. Закрити щільно і залишити при кімнатній температурі на 7 днів, щодня відкривати і перемішувати. На сьомий день з цієї суміші відлити 500 мл і відставити. У каструлю покласти 600 г цукру, 750 мл води і поставити на вогонь, щоб цукор розчинився, але не кип’ятити! Тоді 500 мл цієї суміші, що ви відставили, з’єднати з цим гарячим сиропом, перемішати і через лійку і простелену в ній марлю процідити в пляшки, закрити корком. Коли остигне, поставити в холодильник або в морозилку, пити сильно охолодженим.
Вершковий лимонний крем-лікер
250 мл суміші шкірок і спирту (яка залишилася), 300 мл молока (пастеризованого, з великим терміном придатності), 250 г цукру.
У 300 мл молока (пастеризованого, яке має довгий термін придатності) додати 250 г цукру, поставити на вогонь, щоб цукор розтанув, не кип’ятити. Додати дрібку ванілі. Тоді 250 мл суміші лимонної, яка залишилася, змішати з молочним сиропом, процідити в пляшку, закрити корком. Як остигне, поставити в морозилку, там має стояти, бо п’ється дуже холодним.
Рецепти Тетяни Кремпович