лимонно-сирний пиріг

Лимонно-сирний пиріг з карамелізованими яблуками

Цей лимонний пиріг із сирною заливкою та карамелізованими яблуками поєднує в собі ніжну текстуру, свіжу кислинку й легку солодкість. Його можна приготувати приблизно за годину — ідеальний варіант для затишного чаювання.

Лимонно-сирний пиріг з яблуками

  • Для основи: 150 г вершкового масла, 200 г цукру, 3 яйця, 60 мл молока, 60 мл лимонного соку, 250 г борошна, 6 г розпушувача, 1 ч. л. меленої кориці, для сирної начинки: 200 г м’якого сиру (можна типу маскарпоне), 200 г жирної сметани або вершків 36%, 3 яйця, 20 г крохмалю, 50 г цукру, для карамелізованих яблук: 60 г цукру, 2 кислі яблука.

Розтопити вершкове масло й трохи охолодити, додати цукор і розмішати вінчиком до однорідності. Влити лимонний сік, ще раз перемішати, потім додати яйця й молоко, знову розмішати.

Просіяти борошно разом із розпушувачем і корицею, поступово всипати до рідкої суміші й перемішати вінчиком до однорідного, але не перезбитого тіста.

Форму діаметром 22–24 см вистелити пергаментом, вилити тісто й випікати основу при температурі 180 °С близько 30 хвилин, поки краї схопляться, а серединка може залишатися злегка вологуватою.

Поки корж печеться, приготувати сирну заливку: у мисці змішати м’який сир, сметану або вершки, цукор, яйця та крохмаль, ретельно перемішати вінчиком до гладкої, однорідної маси без грудочок.

Для карамелізованих яблук нарізати очищені кислі яблука дрібними кубиками, висипати на суху сковорідку разом із цукром і тушкувати на середньому вогні, періодично помішуючи, доки цукор не розтане, а шматочки яблук не стануть м’якими й покритими карамеллю, потім трохи охолодити.

Готову основу дістати з духовки, зменшити температуру до 150–160 °С, рівномірно вилити зверху сирну заливку, а потім викласти карамелізовані яблука довільним шаром по поверхні.

Повернути форму в духовку й випікати ще приблизно 30 хвилин, орієнтуючись на готовність сирної маси: вона має схопитися, але залишатися ніжною без рідкого центру. Готовий пиріг повністю охолодити у формі, потім за бажанням охолодити ще в холодильнику й подавати до столу.

Рецепт і фото Оксани Білінської

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook