Торт “Наполеон” з лінивого листкового тіста
Коржі: 600 г борошна, 300 г холодного масла, 2 жовтки, 250 г сметани.
У глибоку посудину просіяти 600 г борошна та щіпку солі. Натерти 300 г холодного масла, постійно вмочуючи його у борошно, і швидко перетерти у крихти. 250 г сметани перемішати з 2 жовтками та влити до масляної суміші, швиденько замісити тісто. Поділити на 7-8 рівних частин, сформувати кульки (таким чином буде легко розкотити коржі). Покласти їх у ходильник найменше на 5 год (у мене тісто пролежало у холоді добу).
Розкотити тісто, викласти у форму (моя – 20×30 см), випікати при температурі 190-200 ОС 10 хв (час залежить від духовки).
Крем: 600 г молока, 2 жовтки, 250 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 250 г масла.
Крем. У 600 г молока додати 2 жовтки, 250 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю. Усе добре збити міксером, варити, постійно помішуючи, поки не загусне. Поступово у гарячий крем додати 250 г масла і добре вимішати вінчиком. Дати крему охолонути та перемастити коржі, верх та боки торту, присипати обсмаженим та меленим арахісом.
Рецепт і фото Надії Шмотолохи
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 100