“Лінивий” штрудель з персиками
180 г пшеничної муки, 100 г масла, 1 ст. л. молока, 3-4 персики, 1 яйце, 1/2 ч. л. солі, цукор (для присипки).
Змішати яйце, 1/2 ст. л. масла, сіль, молоко. Добре перемішати, додати борошно. Замісити круте тісто, як на локшину. Розділити його на 4 рівні частини. Розкачати по черзі кожну частину для форми 20 см.
Розрізати тонко персики. Форму змастити вершковим маслом. Покласти перший лист, змастити розтопленим маслом. Далі покласти шматочки персиків, присипаючи їх цукром.
Потім покласти другий лист, змастити його маслом з 2-х сторін, персики, присипаючи цукром, знову лист, змащений з 2-х сторін. Останнім повинен бути лист, змащений маслом.
Ставити в попередньо розігріту духовку. Випікати при 250 °С 20 хвилин. Як тільки з’явиться сік, полити ним верх пирога, в процесі випічки робити це кілька разів, поки сік не перетвориться на карамель.
Рецепт Олени Малаховець