Ліниві пельмені
Тісто: 350-400 г борошна, 2 яйця, 100 г теплої води, 1 ст. ложка олії, дрібка солі. Фарш: 500 г свинини, 300 г яловичини, 2 цибулини, сіль, перець, 1 яйце. Соус: 1 перчина, 1 велика цибулина, 3-4 помідори, 2-3 зубці часнику, 1 ч. ложка цукру, сіль, перець, спеції, зелень. Або приготувати свій улюблений соус.
Замісити тісто з борошна, яєць, води, олії і солі. Накрити вологим рушником і дати постояти йому близько години. М’ясо перемолоти, додати сіль і перець, обсмажену і охололу цибулю, яйце і добре вимішати.
Приготувати соус: обсмажити цибулю, перець, додати помідори і тушкувати хвилин 5, подрібнений часник, порізану зелень, сіль, цукор, спеції, 1 скл. окропу, довести до кипіння і вимикнути.
Присипати стіл борошном, розкачати тісто, викласти фарш, згорнути рулетом, розрізати на шматочки шириною приблизно 5 см. Кожен шматочок защипнути з одного кінця, щоб вийшла трояндочка. Викласти «трояндочки» в форму на деякій відстані одну від одної. Залити гарячим соусом, овочі акуратно розподілити між рулетиками.
Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і тушкувати під кришкою приблизно 30-40 хв. Подавати зі сметаною і зеленню.