огірки

Квашені огірки на зиму, як малосольні

Закриваю таким способом огірки на зиму вже років 20 і не жалію. Вдаються на смак, як малосольні. І зберігаються хоч рік, хоч два - не перекисають.

Зробіть огірки за моїм рецептом – не пошкодуєте. Це квашені на зиму огірки, на смак – як малосольні. Дуже смачні! Добре зберігаються, не перекисають.

Квашені огірки на зиму, як малосольні

У трилітрову банку покласти на дно всі спеції і листя, наповнити банку огірками. Всипати 3 ст. ложки з верхом солі, залити холодною водою з крана, закрити капроновою кришкою. Потрусити банку, щоб сіль розчинилася. Залишити в кімнаті на три дні (робляться малосольні огірки). Далі вилити весь цей розсіл зовсім, сполоснути під краном банку (з усім, що там є, нехай огірки і спеції залишаються в банці, діставати не треба), залити крутим кип’ятком (солі не додавати! просто крутий кип’яток) і зразу закрутити. Потім винести до льоху. Заливати кип’ятком треба так, щоб аж через верх хлюпнулось, так зразу і кришка, якою будете закривати, простерилізується. Під час зберігання кришка може трохи здутись, розсіл помутніти, але огірки від того не псуються.

Рецепт Людмили Сахменко

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook