У кожній сім’ї квасять огірки за своїм родинним рецептом, який зазвичай передається від бабусі – мамі, а далі донці та онуці. Більшість цих рецептів не записані, а готуються на око: 100-грамова чарка того, 2-3 ложки іншого – без грамів і точної кількості. Але щороку вдається смачно! Так і цей рецепт квашених огірків: приблизний, але дуже вдалий. Спробуйте приготувати!
Квашені огірки
- Огірки, прянощі, сіль, цукор.
У трилітрову банку на дно покласти прянощі (кілька листочків вишні і смородини, листок хрону, парасольку кропу, кілька зубців часнику, ложку-дві гірчиці у зернах – кладіть ті прянощі, які любите), скласти щільно огірки, всипати 100-грамову чарку солі, залити доверху холодною водою. Залишити на три дні. Потім розсіл з огірків злити, закип’ятити (можна додати на розсіл з 1 банки – 1 ст. ложку цукру, – спробуйте, мені так більше смакує), знову залити киплячим розсолом огірки, закрутити банки й опустити у погріб.
- Мариновані огірки “Любов з першої банки”. Рецепт не проміняю на жоден інший!
- 5 перевірених рецептів консервованих салатів з огірків