квашені огірки

Квашені огірки. Хоч два роки зберігайте – хрумкі, як свіжі

Такі квашені огірки дуже добре зберігаються. Навіть через два роки залишаються хрумкі і смачні, я так щороку роблю!

Квашені огірки

У 3-літрову банку на дно покласти листя лаврове, 3 зубці часнику, кріп, перець горошок кілька штук (як любите, щоб огірки були гостренькі, кидайте більше), накласти повну банку огірків, всипати 3 ст. ложки солі, залити холодною водою. Витримати три дні,  злити цей розсіл в каструлю, перекип’ятити і залити гарячим огірки знову (лише додайте листя хрону в банки), закрити капроновою кришкою (такою, як для консервації: її треба на хвилинку покласти в кип’яток, дістати та одягнути на банку). Опустити у погріб.

Такі квашені огірки дуже добре зберігаються. Навіть через два роки залишаються хрумкі і смачні, я так щороку роблю!

Рецепт Надії Костішар

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook