капуста з буряком

Крижавки (квашена капуста з буряком та часником)

Крижавки - то така смакота, що язика можна проковтнути! Таку капусту квасять (чи точніше маринують) з буряком і часником.

Ця смачна квашена капуста з буряком та часником — ідеальний варіант закуски для зимових днів. Завдяки буряку вона має не лише чудовий колір, а й насичений смак, що чудово доповнює будь-яку страву.

Квашена капуста з буряком та часником

  • Капуста, червоний буряк, 4-5 зубчиків часнику, вода, 5-6 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. солі, перець горошком, лавровий лист, 100 г оцту.

У 3-літрову банку покласти великі шматки капусти так, щоб вона зручно вмістилася. Потім додати нарізаний на півкільця буряк (3-5 мм товщиною), роздавлений часник і знову шар капусти. і так заповнити доверху.

Залити банку водою, щоб визначити, скільки її потрібно для маринаду. Потім вилити воду в каструлю, поставити на вогонь. Додати в киплячу воду 5-6 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. солі, кілька горошин перцю і лавровий лист. Коли закипить, додати 100 г оцту, вимкнути.

Гарячим маринадом залити капусту в банці. Дати постояти при кімнатній температурі протягом одного дня. Після цього поставити банку в холодильник для зберігання. Через три дні можна їсти.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook