Ця смачна квашена капуста з буряком та часником — ідеальний варіант закуски для зимових днів. Завдяки буряку вона має не лише чудовий колір, а й насичений смак, що чудово доповнює будь-яку страву.
Квашена капуста з буряком та часником
- Капуста, червоний буряк, 4-5 зубчиків часнику, вода, 5-6 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. солі, перець горошком, лавровий лист, 100 г оцту.
У 3-літрову банку покласти великі шматки капусти так, щоб вона зручно вмістилася. Потім додати нарізаний на півкільця буряк (3-5 мм товщиною), роздавлений часник і знову шар капусти. і так заповнити доверху.
Залити банку водою, щоб визначити, скільки її потрібно для маринаду. Потім вилити воду в каструлю, поставити на вогонь. Додати в киплячу воду 5-6 ст. л. цукру, 2-3 ст. л. солі, кілька горошин перцю і лавровий лист. Коли закипить, додати 100 г оцту, вимкнути.
Гарячим маринадом залити капусту в банці. Дати постояти при кімнатній температурі протягом одного дня. Після цього поставити банку в холодильник для зберігання. Через три дні можна їсти.
Спробуйте також приготувати:
- Та сама легендарна квашена капуста по-грузинськи з буряком. Смачнішої я не їла!
- Капуста в маринаді “Швидка”. Можна їсти вже через 3 години!