Соус з кабачків до м’яса, сала і шашлику
2 кг кабачків, 200 г болгарського перцю, 1 кг помідорів, 200 г моркви, 1-2 стручки чилі, – перекрутити на м’ясорубку з великими отворами, поставити на сильний вогонь, кип’ятити 20 хв. Додати 100 г цукру, 30 г солі, 120 г оцту, 140 г томатної пасти – варити ще 10 хв. Додати 200 г часнику, варити ще 5 хв. Розкласти в стерильні банки, закрутити, вкутати. Вихід – 7 банок по 0,5
Кабачки соломкою
2 кг кабачків соломкою, 1 головка часнику, 50 г солі, 125 г цукру, 1 ст. ложка чорного меленого перцю, 125 г оцту, 1 пучок порізаної петрушки або кропу – змішати і залишити на 1 год, кожні 15 хв помішувати. Розкласти в банки по 0,5 л і стерилізувати 15 хв, закрутити, вкутати. Вихід – 6 банок по 0,5 л.
Кабачки брусочками
Кабачки порізати брусочками, як огірок, розрахувати кількість на 5 літрових банок. На 5 літрових банок для маринаду треба: 8 скл. води по 250 мл, 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки солі, 6-8 ст. ложок кетчупу чилі – ретельно вимішати з кабачками у мисці або каструлі, перекип’ятити 2-3 хв. Дістати кабачки і розкласти кабачки в стерильні літрові банки, залити маринадом (соком, що утворився), стерилізувати 10 хв, закрутити, вкутати.
Кабачки по-корейськи
600 г кабачків (потерти, як моркву по-корейськи), 600 г болгарського перцю (порізати тонкими довгими смужками), 600 огірків (потерти, як моркву по-корейськи), 600 г моркви (потерти, як моркву по-корейськи), 2 цибулини (порізати тонкими довгими смужками), 1 головка часнику вичавити, 2 ст. ложки солі без гірки, 4 ст. ложки цукру з гіркою, 2 ст. ложки приправи до моркви по-корейськи, 10-12 ст. ложок оцту, 200 г олії – змішати, залишити на 30 хв. Розкласти в баночки 0,5 л, стерилізувати 25 хв, закрутити, вкутати. Вихід – 5-6 баночок по 0,5 л
Кабачки мариновані без стерилізації
На дно літрових банок покласти часник, зерна гірчиці, чорний перець, корінчик або листя хрону (серединку листка, вона більш ароматна).
3 кг молодих кабачків (порізати хвилястим ножиком (так мають симпатичніший вигляд) кружечки не товстіше як 0,5 см).
2 л води, 1 скл. цукру, 200 г оцту, 3 ст. ложки солі з маленькою гіркою – закип’ятити, вкинути кабачки, перемішувати, щоб маринад все покрив, після закипання варити 5 хв. Дістати кабачки, розкласти їх в літрові банки. А маринад (юшку, що залишилася) довести до кипіння і залити кабачки в банках, закрутити, вкутати.
Читайте також:
-
Салат на зиму “Кабачки з сардиною”. Закриваю вже третій рік по три порції!
-
Кабачки консервовані “Під гриби”