Ковбаса може бути дієтичним продуктом! Приготуйте – і переконайтеся у цьому.
Ковбаса куряча «Для куми»
1 кг курятини (філе або стегенця без кісток), 4 зубці часнику, 1 ч. ложка солі, 0,5 ч. ложки чорного перцю, 2 ст. ложки майонезу, 15 г желатину, спеції.
1. Курятину порізати кубиками 1,5-2х2 см, додати спеції, сіль, вичавлений часник, майонез, розчинений у 0,5 скл. води желатин, перемішати.
2. Поділити фарш на 4 частини. Викласти ¼ фаршу на шматок плівки з пакета для випікання (або пергаментний папір), згорнути щільною ковбаскою, зав’язати кінці, загорнути у фольгу цукеркою.
3. Так зробити 4 ковбаски, викласти на деко, поставити у негарячу духовку, випікати 1 год за температури 180 ОС. Коли ковбаса охолоне, перекласти її в холодильник на ніч.
4. Курятину можна не різати, а перемолоти; ковбаску начинити у кішку.