У консервованому березовому смаку користі нуль. Так, він смачний, але винятково солодкий напій – не більше. Інша річ квас із березового соку. Він зберігає усі цілющі властивості соку і навіть набуває нових завдяки живому бродінню і сквашуванню. Смакота і користь в одній склянці! Та й банок не потрібно: можна готувати у звичайних пластикових пляшках!
Березовий квас з лимоном у пляшках
- 10 л свіжого березового соку, 1 л цукру, 20 г лимонної кислоти, 150 г родзинок, 1 лимон.
У 10 літрах соку розчинити 1 л цукру та додати 20 г лимонної кислоти. Розлити в пляшки і в кожну пляшку додати 5-10 родзинок (немитих) та кілька шматочків лимона (порізати невеликими кубиками). Не кип’ятити, просто розмішати і розлити у пластикові пляшки. Зберігати в темному прохолодному місці.
Рецепт Галини Чорної
Радимо також інші перевірені рецепти березового соку:
- З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів
- Березовий сік “Як шампанське” у пластикових пляшках. Рецепт – супер!
Post Views: 24