Айва — це незвичайний фрукт, який має безліч унікальних, корисних та лікувальних властивостей. Плоди айви дуже схожі на яблука. Ще з давніх часів, її вживали греки та римляни, зміцнюючи свій імунітет.
В склад фрукта входять біологічно активні речовини, завдяки яким, можна підтримувати здоров’я слизової оболонки травного тракту.
Вживання сирої айви – запорука правильного функціонування печінки.
Фрукт містить безліч необхідних речовин для організму, в його плодах багато антиоксидантів, завдяки яким можна позбутися стресу та відновити роботу нервової системи.
Айву можна використовувати як жарознижувальний та кровоспинний засіб. Пектин, якого теж дуже багато у фрукті, допомагає вивести з організму токсини. А ще з айви готують страви з неповторним ароматом. Це можуть бути компоти, желе, варення та цукати.