Сирний маківник з персиками
Тісто: 3 скл. борошна (по 200 мл), 200 г маргарину, 0,5 скл. цукру, 5 жовтків, 3 ст. ложки какао, 2 ст. ложки густої сметани (без розпушувача).
Сиркова маса: 1 кг меленого сиру, 1 скл цукру, 100 г масла, 4 яйця, 1 п. вершкового пудингу.
Макова маса: 5 білків, 1 скл. запареного меленого маку, по 0,5 скл. кокосової стружки і цукру, 2 ст. ложки крохмалю.
А також: 1 б. персиків або кілька свіжих, цукрова пудра.
Пісочне тісто. Маргарин потерти в борошно з цукром, додати жовтки, сметану, какао та замісити тісто. Розділити на 2 частини (більшу і меншу), покласти більшу на 1 год у холодильник, а меншу у морозилку. Більшу частину викласти у форму (25Х30 см), застелену папером, випікати 10 хв при 180.
Сиркова маса: цукор збити з жовтками. Збити масло, додати сир, збити, додати збиті жовтки, пудинг. Акуратно вимішати зі збитими (до стійких піків) білками.
Макова маса: збити білки до стійких піків, насамкінець ввести цукор. Додати мелений мак, кокос, крохмаль, обережно перемішати ложкою.
На пісочне тісто викладати ложкою по черзі сирну і макову масу, створюючи розводи. Випікати 20 хв при 160.
На випечений корж покласти порізані кубиками персики, натерти заморожене тісто, пекти ще 40-50 хв при 160. Залишити охолонути в духовці. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Пекла і фотографувала Лілія Мацько
-
Сирник з маком, вишнями і безе. Все викладаю у форму і в духовку
-
Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова. Печіть і смакуйте!