Консервоване пюре з яблук та кабачків
3 кг яблук, 1–1,5 кг кабачків (гарбуза), 0,2– 1 кг цукру.
Взяти 3 кг найнесмачніших і (або) некрасивих яблук, вимити, вирізати серцевинки і пом’яті частини. Нарізати шматочками. У товстостінну каструлю покласти приготовані яблука і налити 300–600 мл води. Поставити на помірний вогонь, тушкувати під кришкою, вогонь через деякий час зменшити. Взяти 1–1,5 кг кабачків (гарбуза) почистити, вирізати насіння, нарізати шматочками, покласти в каструлю, додати 200 мл води і поставити тушкуватися. Коли кабачки (гарбуз) стануть дуже м’якими, протерти через друшляк з дрібною сіткою (або блендером), туди ж протерти тушковані яблука. Пюре добре перемішати і додати цукор за смаком (можна також додати 1 скл. перемелених вівсяних пластівців). Кількість цукру залежить від кислоти яблук (0,2– 1 кг). Пюре з цукром прогріти 20–30 хв, аби прогрілася вся маса пюре. Пюре має кипіти не бурхливо і зовсім недовго. Перемішувати кілька разів. Потім прогріте пюре розлити в пропарені банки, закатати і накрити ковдрою.