Рогалики з корицею
480 г борошна, 250 мл молока, 2 ч. ложки сухих дріжджів або 25 г пресованих, 100 г масла, 100 г масла (5 ст. ложок), 2 яйця, ванільний цукор, 0,3 ч. ложки солі.
Розвести дріжджі в теплому молоці з 1 ч. ложкою цукру і почекати до підняття шапочки. Збити трошки виделкою яйця з цукром і додати в борошно, додати ваніль. Розтопити масло і з рештою молока додати в борошно, додати сіль, дріжджі, що підійшли. Замісити тісто. Миску змастити добре олією, покласти тісто, накрити, поставити на 1 годину в тепле місце, щоб підійшло. З цього тіста можна робити пироги, булочки, рогалики – то що бажає. Для рогаликів розкотити тісто колом, посипати цукром з корицею (1 ч. ложка кориці змішати з 50 г цукру), розрізати як торт на скибки, скрутити кожен шматок рулетиком до центру. Дати підійти, змастити яйцем, збитим з 1 ч. ложкою сметани. Випікати в духовці при 180 ОС приблизно 30 хв до золотистого кольору. Я робила подвійну порцію.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Спробуйте також приготувати: