Для любителів класичного чаювання, яким важливий сам процес заварювання чаю, ця фраза, без сумніву, актуальна. Але якщо розглядати не процес, а кінцевий продукт – горнятко чаю, то все не так однозначно.
Чай у пакетиках може бути якісним і неякісним. У якісні пакетики виробники кладуть великолистий чай – такий самий, як, скажімо, у металеві коробки. Цей чай треба заварювати як мінімум кілька хвилин. У «неякісні» пакетики потрапляє чайний пил, який одразу ж надає окропові темно-коричневого забарвлення. Про запах і смак такого чаю говорити не доводиться.
Але навіть найякісніший чай у пакетиках, окрім плюсів (зручно заварювати, у напої не плавають чаїнки), має мінуси. По-перше, він однаково не такий духмяний, як листовий. А по-друге, недешевий. Адже до вартості чаю додають вартість пакетика і ниточки…