Кольоровий рулет
Форма 26Х38 см. Тісто. 5 яєць, 1 скл. (200 мл) цукру, 5 ст. ложок води (кип’ятку), 1 скл. (200 мл) просіяного борошна, 1 п. розпушувача (18 г), 1 ст. ложка з чубком посипки для паски.
Крем: 400 г сметани, 200 г сиру, 150 г цукру, 1 п. загущувача для сметани (якщо сметана магазинна), ваніль, вишні.
Тісто. З дрібкою солі збити білки до стійкості. Жовтки і 1 скл. (200 мл) цукру збити до білої маси. Додати 5 ст. ложок води (кип’ятку), збити, додати 1 скл. (200 мл) просіяного борошна, 1 п. розпушувача (18 г), збити швидко на найменших обертах. Легенько ввести білки у тісто, вимішати лопаткою. Застелити форму пергаментом (силіконізованим), влити тісто. Випікати при температурі 180 ОС приблизно 10-12 хв. Спечений рулет вийняти з форми, не потрібно скручувати: тісто після охолодження дуже гнучке, гарно скручується і не ламається.
Крем: збити сметану з цукром, додати загущувач, додати змелений блендером сир, ваніль, все разом збити до однорідності. Вишні добре відцідити від соку, посипати ложкою цукру, приварити 1-2 хв, припудрити 1 ч. ложкою крохмалю, приварити постійно помішуючи до загусання. Охолодити.
Охолоджений корж змастити кремом, викласти у крем вишні і скрутити в рулет. Покласти на 2 год у холодильник і можна їсти.
Пекла і фотографувала Інна Семенюк
Читайте також: