Кіфлики з маком і горіхами
- Для тіста: 600 г борошна, щіпка солі, 375 г маргарину, 300 г сметани.
- Для начинки: 150 г меленого маку, 50 г цукру, 10 г ванільного цукру, 100-120 мл молока, цедра лимона. Можна замінити мак горіхами або зробити обидві начинки. Якщо бажаєте лише одну, подвоюйте порцію начинки.
Просіяти борошно, додати холодний маргарин і сіль, перетерти в крихту. Додати сметану, замісити м’яке тісто. Якщо воно вийшло тугим, додати ще трохи сметани. Відправити у холодильник.
Для начинки нагріти молоко з цукром, додати цедру лимона, мелений мак і ванільний цукор, довести до кипіння, зняти з вогню, охолодити. Так само приготувати горіхову начинку.
Розкотити тісто у прямокутник товщиною 4 мм. На край викласти начинку, загорнути рулетом, поки тісто не закриє начинку. Відрізати. Нарізати на шматочки приблизно по 5 см.
Випікати при 170 °C приблизно 16-18 хв.
Готові кіфлики обваляти у цукровій пудрі з ванільним цукром.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також прочитати:
- Кіфлики, що тануть у роті (“п’яне” тісто на вині)
- Кіфлики з маком по-закарпатськи. Рецепт зі старого записника
Post Views: 352