кекси

Кекси з карамеллю і кремом: рецепт із доступних продуктів

Кекси - на кефірі, карамель - на сепараторній сметані, а крем - із домашнього сиру. А виходить дуже красивий і смачний десерт!

Кекси з карамеллю і кремом

  • Для кексів: 2 яйця, 150 г цукру, 75 г масла, 20 г олії, 1 ч. ложка соди, 120 г кефіру або кислого молока, 200 г борошна (якщо робити шоколадні, то 160 г борошна і 40 г какао). 
М’яке масло збити з олією і цукром. Додати по одному яйцю. Збити. Соду розвести в кефірі, додати до маси. Додати борошно. Перемішати. Викласти у формочки і пекти при 180 35 хв. Як вистигнуть, вийняти серединку і наповнити карамеллю (можна використати інший наповнювач).
  • Для карамелі: 200 мл жирних вершків або сепараторної сметани, 200 г цукру, 100 г масла, дрібка солі. 
Цукор розтопити в каструлі з товстим дном. Коли суміш майже розчиниться, нагріти вершки або сметану (не кип’ятити). Коли цукор повністю розчиниться, влити вершки або сметану, добре поміщати, додати дрібку солі і проварити 2 хв. Додати масло, розмішати, потримати на вогні ще десь 2 хв. Охолодити. Виходить до пів літри карамелі.
  • Для крему: 300 г кисломолочного сиру, 150 г сепараторної сметани або жирних вершків, 50 г цукрової пудри. 
Сир перебити блендером до гладкої однорідної маси. Сметану збити з пудрою. Додати сир. Перемішати або легенько збити. За допомогою кондитерського мішка з насадкою викласти на охолоджені кекси. Прикрасити за бажанням.

Рецепт і фото – Maiia Rabtsun

Радимо також приготувати:

  • Капкейки з солоною карамеллю і білково-масляним кремом
  • Як прикрасити кекси: 3 простих рецепти, як зробити ваші капкейки смачнішими та незвичайними

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook