Кабачки в гірчичному маринаді
Кабачки молоді порізати брусочками (як огірки на 4 частинки). На дно банки (1л) покласти 1 лавровий листок, по 4 горошини духмяного та чорного перцю, 2 зубці часнику (порізати пластинками). Маринад: 1 л води, всипати 2 ст. ложки солі, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки зерен гірчиці, 6 ст. ложок готовоії гірчиці (гострої або козацької, у тюбиках або баночках), перемішати. Довести до кипіння, влити 3\4 скл. 9% оцту.
Наповнені банки залити гарячим маринадом банки. Накрити кришками і стерилізувати: 0,5л – 15хв, 1 л – 20 хв з моменту закипання. Закатати та вкутати. Готовоії гірчиці можна давати менше! І закривати можна в більші банки,на кожну літру стерилізувати на 5 хв довше.
Рецепт Тетяни Колбасюк
Читайте також:
- Консервований салат “Кабачки по-корейськи”
-
Салат на зиму “Кабачки з сардиною”. Закриваю вже третій рік по три порції!