Ідеальний рецепт заварного тіста для профітролів
70 г води, 50 г масла, ½ ч. ложки солі, 100 г борошна, 3 яйця. Із цієї кількості тіста вийшло 9 еклерів та 11 профітролів.
У воду додати масло та сіль, поставити на вогонь та довести до кипіння, додати все борошно та перемішати лопаткою або ложкою, заварювати на середньому вогні 1-2 хв. Охолодити хвилин 5 та додавати по 1 яйця, ретельно перемішуючи, краще це робити міксером з насадками для тіста, повинна вийти гладка консистенція, перекласти масу в кондитерський мішок та відсадити приблизно по 1 ст. ложці. Відправити в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин, зменшити вогонь до 180 та пекти ще 15 хв.
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 31