Шоколадна глазур без масла, сметани і молока
3–4 ст. ложки дуже холодної води (крижаної), 1 ст. ложка крохмалю, по 3 ст. ложки цукрової пудри і какао.
Какао, пудру і крохмаль змішати, просіяти в суху миску. Додати воду, перемішати до однорідності. Ідеальний рецепт глазурі для пирогів, кексів, мафінів, тортів і тістечок. Можна наносити без поспіху, бо глазур не застигає миттєво. Підходить для бісквіту “Крейзі кейк” (“Божевільний пиріг”, на фото), який також без яєць, масла, молока і т.д., тому його можна їсти навіть у піст.
Глянцева глазур
100 г цукрової пудри, 2–3 ст. ложки какао, 5 ст. ложок молока, 1,5 ст. ложки масла, ваніль.
Пудру змішати з какао, додати тепле молоко, розм’якшене масло, ваніль, розтерти. Швидко наносити, бо застигає. Виходить абсолютно глянцева глазур, блискуча, не липка. З неї виходять ідеальні патьоки по краях торта.