Щоб приготувати ялинку зі печива, потрібно замісити медове тісто для пряників, рецепт якого можна прочитати тут. Намалювати на папері і вирізати шаблони ялинки. Розкотити тісто пластом між двома аркушами пергаменту. Зняти верхній аркуш, прикласти шаблони, вирізати заготовки. Разом із пергаментом перенести заготовки на деко і випекти до готовності. Коли пряники охолонуть, скласти ялинку. На бажання, можна розмалювати айсингом (глазур’ю), рецепт якого можна прочитати тут.
Також можна сформувати ялинку, випікши пряники-заготовки у формі зірочок різного розміру. Посередині усіх заготовок можна вирізати дірку і готові пряники нанизати на паличку, як пірамідку. Щоб між “гілками” був простір, між пряниками можна класти по бублику.
Або просто поскладати пряники-зірочки один на один, склеюючи між собою глазур’ю або розтопленим шоколадом.
Зібрану ялинку можна прикрасити кольоровим айсингом, цукровим декором.