Робити коньяк з горілки або з самогону – це вже вам вирішувати. Хоча відмінність є, але відчути цю різницю зможуть тільки справжні гурмани.
Домашній коньяк “Майже Хеннесі”
- Для приготування 3 літер домашнього коньяку знадобиться: 3 л горілки, 3 ст. ложки сушеної кори молодих пагонів дуба, 1 ст. ложка чорного чаю, 3 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка соди харчової, 8 сухих суцвіть гвоздики.
Візяти банку з горілкою або самогоном і всі підготовлені інгредієнти висипати туди. Перемішати. Закрити банку герметично кришкою і поставити в темне місце на два тижні. У таких пропорціях домашній коньяк матиме насичений смак. Якщо не сподобається такий смак коньяку, то можна додати менше кори дуба.
Кора дуба буває різною, тому для першого разу можна зменшити дозу.
Ще можна чай брати не на вагу, а пакетований. В такому випадку на банку горілки або самогону вистачить два пакетики чаю.
Через два тижні процідити домашній коньяк, і вже чистий коньяк закрити кришкою. Пити його можна відразу після відціджування, але краще закрити кришками і поставити у темне, прохолодне місце.
Цікаво, що цей домашній коньяк не віддає запаху горілки або самогону.
Радимо також приготувати:
- Дуже смачна лимонно-м’ятна настоянка. Всі подруги її зацінили! А зі “Спрайтом” – бомбезний коктейль!
- Домашній лікер “Лімончіно” зі шкірок лимонів