Усі знають, що смородинове варення дуже корисне, а ще смачне й ароматне! До морозива, як прошарок у торт або пиріг, чи просто у прикуску з млинцями! Одне слово, хоч кілька баночок смородинового варення має бути у кожному домі! Тому ми зібрали для вас перевірені рецепти густого варення зі смородини. Порції невеликі, тому можете випробувати одразу кілька рецептів та обрати для себе найкращий!
Варення зі смородини на сковороді
1 л смородини, 1 л цукру. На суху сковороду з високими бортами висипати смородину. Смажити, помішуючи, доки пустить сік (приблизно 7-10 хв). Далі додати цукор, перемішати і смажити ще 7-10 хв. У розкласти у стерильні банки, закрутити, перевернути догори дном, вкутати.
Живе варення зі смородини
Смородину помити, дати повністю стекти воді, щоб висохла. Змолоти блендером. Далі додати цукор 1:1,5. Перемішати, залишити на столі до повного розчинення цукру, час від часу помішувати. Скласти у стерильні банки, закрити капроновими кришками. Чудово зберігається в холодильнику всю зиму. Також може стояти у холодному погребі.
Варення зі смородини “По склянці”
3 л смородини, 8 склянок цукру. Смородину проварити 30 хв. Потім додати 1 скл. цукру, перемішати, варити 5 хв. Потім додати ще одну склянку цукру, 5 хв проварити і т.д., доки весь цукор не закінчиться. Після останньої склянки 5 хв проварити, розкласти у стерильні банки, закрутити.
Густе варення зі смородини “У пиріжки”
1 скл. води і 4 скл. цукру закип’ятити, помішуючи, проварити до розчинення цукру. Всипати 6 скл. смородини, кип’ятити 15 хв. Вимкнути вогонь, всипати 3 скл. цукру, добре перемішати і в стерильні банки.
Смородинове варення
10 скл. смородини висипати в миску, додати 0,5 скл. води, дати покипіти 2-3 хв. Всипати 11 скл. цукру, ще проварити 5 хв і розкласти в сухі стерильні банки.
Густе варення з будь-яких ягід “7 склянок”
3 л будь-яких ягід (можна готувати навіть із заморожених) довести до кипіння, всипати 1 скл. цукру, довести до кипіння на малому вогні, прокип’ятити 5 хв, знов додати склянку цукру, 5 хв прокип’ятити і так загалом додати 7 склянок цукру. Розкласти у стерильні банки, закрутити.
Смородинове варення
5 скл. смородини, 4 скл. цукру, 100 г води. Цукор змішати з водою і довести до кипіння, проварити до розчинення цукру. Всипати смородину (цілу або змелену блендером), прокип’ятити 10 хв. Гарячим розкласти у стерильні банки, закрутити.
Густе варення зі смородини
Зварити сироп із 1,5 л цукру і 1 скл. води, весь час помішуючи, щоб розтанув цукор. Тоді додати 1 л смородини. Як закипить, варити на середньому вогні 15-20 хв. Виходить досить густе варення з цілими ягідками.
Радимо також інші рецепти зі смородини:
- Пікантний кисло-солодкий смородиновий соус до м’яса
- “Царське” варення-асорті зі смородини, порічок і малини
Post Views: 43