Гострі огірочки
У банку потрібно покласти зубці часнику, цибулю, огірки (бажано маленькі), можна додати помідори, залити окропом, витримати 5 хв, злити воду в каструлю, знову закип’ятити з зеленню (кріп, листя смородини, гілочки вишні), вийняти її, а розсіл знову залити у банки, настояти 5 хв. Знову злити в каструлю, додати на кожен літр розсолу по 2 ст. ложки солі, 4 ст. ложки цукру, гірчицю горошком, корінь хрону, перець горошком, коли закипить, влити 3 ч. ложки 70% оцту. Гарячий розсіл залити у банки, закатати.
«Солодкі» огірочки
Укласти огірки зі спеціями як зазвичай, двічі залити окропом. На третій раз в окріп додати (на 1 л води) 3 ст. ложки цукру, 1,5 ст. ложки з чубком солі, 1 ст. ложку оцтової есенції, залити, закатати.
Post Views: 64