Гострі огірки з кетчупом чилі
- 1,5 л води, 2 ст. ложки солі, 1 скл. цукру (200 мл), 1 скл. оцту, 6 ст. ложок кетчупу чилі.
Огірки накласти в баночки об’ємом 0,7-1 л, на дно покласти часник, парасольку кропу, перець чорний і духмяний, лавровий листок. Залити киплячим маринадом і щоб скоріше стерилізувати, поставити у вже теплу воду. Від закипання стерилізувати 7-10 хв. Закрутити, не укутувати. Маринаду вистачає на 5-7 баночок. Можна закрити і без кетчупу, дуже вдалий рецепт. Рецепт Людмили Лади
Корнішони по-польськи
- На дно банки: парасолька кропу, петрушка, червоний гострий перчик, цибуля кружечками, морквина кружечками, 1 ст. ложка гірчиці в зернах, огірки корнішони.
- Маринад: на 2 л води – 3 ст. ложки солі, 1 скл. цукру (250 мл), 1,5 скл. оцту.
Закип’ятити, залити маринадом і стерилізувати літрові банки 15 хвилин після закипання, закрутити. Маринаду вистачає приблизно на 4 літрові баночки. Дуже смачні огірки. Так само можна закривати і кабачки. Рецепт Наталії Муляр
Смачні мариновані огірки
- На 3 л води 400 г оцту, 300 г цукру, 150 г солі. На дно банки кріп, часник, зверху 2-3 кільця цибулі, у маринад додати улюблені спеції.
На дно літрової банки покласти спеції, огірки, залити маринадом і стерилізувати. Після закипання виключаю, залишаю у каструлі на 10 хв, закручую. Дуже смачні, так само мариную асорті.Рецепт Лосик Ольги
Спробуйте також приготувати:
- Мариновані огірки “Любов з першої банки”. Рецепт не проміняю на жоден інший!
- 5 перевірених рецептів консервованих салатів з огірків
Post Views: 60