Гороховий суп з часниковими рулетиками
2,8 л води, 2 курячі стегенця, 100 г гороху, по 1 цибулині і морквині, зелень, сіль, перець. Для рулетиків: 2 яйця, сіль, 160 г борошна, 4 зубці часнику, 40 г масла.
- Горох промити, додати в окріп, варити до готовності на малому вогні.
- Стегенця промити, нарізати невеликими шматочками й обсмажити до напівготовності на розтопленому маслі, посолити і поперчити. Додати в каструлю з горохом.
- Половину масла залишити у сковороді, а половину вилити в піалу і додати до нього подрібнений часник.
- Цибулю дрібно порізати, обсмажити на маслі до золотистого кольору й додати терту моркву, обсмажити і викласти в суп.
- Приготувати рулетки: яйця збити з сіллю, додати борошно й замісити тісто (має бути пружним). Поділити на дві частини і кожну розкачати у вигляді квадрата.
- Кожну змастити маслом із часником, можна посипати зеленню, згорнути рулетиком і порізати шматочками завтовшки до 1 см. Краї кожного ретельно защипнути, щоб не розгорнулися при варінні.
- Рулетики додати по одному в суп. Варити хвилин 10, додати зелень, довести до кипіння і вимикнути вогонь.
- Дати настоятися мінімум 10 хв. Можна варити з горохом і без. Це вже кожному до смаку.
Post Views: 28