Сирна запіканка з цукатами
400-500 г сиру (кисломолочного), 4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки манної крупи, 2 ст. ложки кукурудзяної крупи (дрібненької), дрібка солі, 1 п. ванільного цукру, цукати, родзинки, журавлина, цедра невеликого лимона.
Сир бажано перебити блендером, щоб не було крупинок. До сиру додати яйця, цукор, сіль і ванільний цукор і збити. Тоді додати манну і кукурудзяну крупи, ретельно вимішати. Даємо сиру відпочити 20 хв, щоб манка набухнула. Сухофрукти залити, просушити й обваляти в крохмалі. Натерти цедру лимона.
Коли манка набухнула, всипати цукати (в мене 3 жмені), журавлину (1 жменя), родзинки (2 жмені), лимонну цедру і все гарно вимішати. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180° 30-40 хв. Верх не має липнути. Щоб запіканка не пригоріла, поставте форму з запіканкою в більшу форму з водою (десь 1,5-2 см).
Я не мала відповідної форми, тому випікала в формі для кексу діаметром 15-17 см. Вийшло 2 таких запіканки. Бажано мати форму десь 20Х25 висотою від 5 см.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 20