Лимонно-м’ятна настоянка
- 3-4 лимони, 1 л горілки, 1-2 скл. цукру (1 скл. – буде з кислинкою, 2 скл. – солодка), 1 пучок свіжої м’яти.
Лимони ретельно помити. Акуратно зрізати жовту цедру. Білу м’якоть зрізати і викинути – вона гірчить. Дрібно порізати лимон і цедру. Додати порізану м’яту, залити горілкою. Поставити у тепле місце на 3-4 дні, щодня збовтувати. Процідити, віджати. Додати цукор. Настоювати у кімнаті ще 10 днів (до розчинення цукру), щодня струшувати. Щоб приготувати швидше, 1 скл. цукру залити 1 скл. окропу (1:1, більше цукру – більше води), перемішати до повного розчинення і повністю охолодити, змішати з настоянкою. Можна спочатку додати сироп з 1 скл. цукру, скуштувати і за потреби додати ще на свій смак. Настояти ще тиждень-два: чим довше настоюється, тим ніжніша і смачніша виходить.
Спробуйте також приготувати:
- Справжній італійський «Лімончелло» і в Україні можна зготувати. Перевірений рецепт
- Домашній лікер “Лімончіно” зі шкірок лимонів
Post Views: 118