Почистити решітку-гриль після використання – справа непроста. Адже на прутах щільно налипає підсмажений жир та кіптява, які важко і довго відтирати. Ми розповімо про спосіб, як просто почистити решітку-гриль без зайвих зусиль.
Використання і переваги решітки-гриль
Решітка-гриль – чудовий винахід для приготування різноманітних страв на багатті. Вона стане у пригоді у тих випадках, коли незручно смажити на шампурах або сковороді на вогнищі.
На решітку-гриль можна викладати як шматки м’яса, так і курятини, овочів, фруктів та інших продуктів. Завдяки двом стулкам, які прилягають одна до одної і фіксуються на різній висоті, можна готувати шматки різної товщини.
Важливо, щоб усі продукти, які ви будете готувати одночасно на решітці для грилю, були порізані шматками однакової товщини. Тоді вони просмажаться і приготуються рівномірно, а під час перевертання решітки шматочки не випадуть у багаття.
Пікнік-ідеї. 9 рецептів смачних страв, які можна приготувати на багатті
Як почистити решітку-гриль
В ідеалі, звичайно, приступати до чищення решітки-гриль потрібно відразу ж після приготування шашлику. Тоді це зробити набагато простіше. Але мало у кого зазвичай виникає бажання витрачати час на чищення решітки під час відпочинку. Та й не варто!
Є дуже простий і ефективний спосіб очистити решітку. Потрібно взяти щільний герметичний поліетиленовий пакет такого розміру, щоб туди вільно входила решітка. У нього необхідно налити рідину для миття посуду (кілька столових ложок) і зовсім трішки води.
Потім рідину, що знаходиться всередині пакета, потрібно розподілити по його стінках, розтерти. Як тільки в пакеті утворилася піна, потрібно помістити в нього решітку, зав’язати і залишити годин на 12 (наприклад, до ранку). Таким чином нагар легко відійде від решітки і змиється під струменем води. Замість пакета можна щільно обмотати решітку харчовою плівкою.
Якщо вам потрібно щось приготувати на вогнищі, а решітка виявилася брудною, не засмучуйтеся. Покладіть її у вогонь: він випалить усе, що нагоріло і прилипло. А залишки нагару можна буде легко прибрати зіжмаканим шматком фольги. А щоб їжа менше прилипала до решітки, є лайфхак: перед приготуванням потрібно решітку ретельно змастити олією за допомогою пензлика.
Класичний шашлик по-новому: 13 рецептів особливих маринадів