1 л молока (можна магазинного), 3 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки лимонного соку, 200 мл води, 1 ч. ложка солі.
- Молоко вилити в каструлю, поставити на сильний вогонь, додати сметану, перемішати. Через 7 хв будуть підніматися бульбашки.
- Щойно почнеться процес згортання, потрібно вилити лимонний сік, перемішати ложкою і прогріти ще 1 хв. За цей час сироватка остаточно відокремиться.
- Сироватку зцідити, накрити сир марлею і поставити зверху гніт, що важчий , то краще.
- Через годину дістати сир, він буде ще трохи теплим. Нарізати маленькими шматочками, щоб потім відразу дістати з розсолу і покласти в салат.
- У склянці питної холодної води розчинити 1 ч. ложку солі, вилити в ємність, де буде зберігатися сир, перекласти туди шматочки сиру.
- Через півгодини можна куштувати. Якщо здається, що сир ще не достатньо солоний, почекайте ще.
Post Views: 39