Домашній “Снікерс”
Інгредієнти:
300 г сухого молока або сухих вершків, 2 ст. ложки какао, 300 г масла, 50 мл вершків або молока, 400 г арахісу або будь-яких горіхів, 1 скл. цукру.
Перемішати цукор, какао і рідке молоко (або вершки). Поставити суміш на вогонь і, постійно помішуючи, щоб не підгоріло, довести до кипіння. Щойно суміш закипить, зняти її з вогню і додати очищений і обсмажений арахіс та розм’якшене масло. Перемішати й поступово додати сухі вершки. Розмішати ложкою (суміш відразу схопиться), а потім місити руками. Вийде досить туга маса.
Тарілку застелити харчовою плівкою або посипати сухими вершками. Із суміші скотити кульки і скласти на тарілку. Якщо цукерки важко скочувати, трохи змочити пальці водою. Готові цукерки накрити харчовою плівкою і поставити на 1–2 год у холодильник. Замість какао можна взяти шоколад (тільки сухих вершків знадобиться трохи більше). Або взяти інші горіхи – смак буде інший. Горіхи можна подрібнити.