Домашній натуральний мармелад можна приготувати зі звичайного соку та з додаванням агар-агару. Це чудова альтернатива купованим цукеркам. Так, у мармеладі чимало цукру, зате немає штучних домішок, барвників та ароматизаторів. Зате готується мармалед просто і швидко. Спробуйте зробити і ви! Для вас перевірений рецепт домашнього мармеладу від господині.
Домашній натуральний мармелад
- 200 мл соку (у мене був полуничний сироп, він солодкий тому дала менше цукру), 100 мл води, 300 г цукру (це якщо у вас сік без цукру, мій був солодкий, тому я дала лише 100 г цукру), 7 г агар-агару.
Воду, цукор, агар-агар (продається у багатьох супермаркетах у відділах зі спеціями) перемішати, поставити на вогонь і варити після закипання, помішуючи, 4-5 хвилин. Вимкнути вогонь і додати сік, перемішати, розлити у формочки. У мене силіконові формочки для цукерок. Залишити на 2-3 години при кімнатній температурі.
Вийняти з форм, обкачати у суміші цукру та хрохмалю 1:1. Я цю процедуру робила двічі. При кімнатній температурі мармелад більш м’якший, а у більш прохолоднішому місці цукерки трішки твердіші, цукор хрустить.
Рецепт Viktoriya Viktoriya. Готувала і фотографувала Леся Риндик
Також радимо приготувати інші домашні цукерки за перевіреними рецептами:
- Домашні цукерки на паличці з цукру і води – ніякої хімії
- Домашні цукерки-рафаелки з крекерів
Post Views: 35