Молочний хліб (рецепт без замішування)
На три паляниці “цеглинкою”: 900 г теплого молока, 1 ст. ложка солі, 50 г пресованих дріжджів, 50 г цукру, 50 г масла, 1,5 кг борошна. Для змащування – 1 жовток+1 ст. ложка води.
Просіяти борошно. Тепле молоко, сіль, дріжджі, розтоплене масло перемішати до однорідності, додати до сухих інгредієнтів, замісити лопаткою. Тісто з’єднується дуже швидко, буквально за 1 хвилину (місити його не потрібно довго!) Тісто накрити харчовою плівкою, залишити на 2 год. Після цього руки змастити олією, сформувати буханці однакової ваги, викласти у форми, попередньо змащені олією, даємо підрости 1 годину, змастити жовтком. Випікати при температурі 180 ОС 50-60 хв.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 38