Домашній лимонад

Заморозьте частину лимонаду в кубиках, потім їх можна буде класти в графин або келихи. На відміну від льоду, вони не розбавлять напій.

У спекотний літній день нічого не освіжає краще, ніж склянка холодного лимонаду. На щастя, приготувати його самостійно дуже просто. Усе, що вам буде потрібно, – це кілька пристосувань і три інгредієнти. Забудьте про порошкові концентрати і зробіть дуже смачний напій.

Для 8 порцій лимонаду в невеликій каструлі змішати 1 скл. цукру з 1 скл. води і довести до кипіння. Варити на повільному вогні 3–4 хв без помішувань, поки цукор не розчиниться. Потім дати повністю охолонути.

Тим часом треба покласти сито (друшляк) на мірний кухоль. Розрізати упоперек 10 лимонів і за допомогою соковижималки видавити 0,5 скл. соку в мірний кухоль. Порада: якщо лимони жорсткі, покачайте їх по кухонній дошці, злегка натискаючи, щоб розм’якшити, так вони швидше пустять сік.

У великому глечику змішати лимонний сік та охолоджений цукровий сироп з 4 скл. холодної води. Спробуйте, чи не дуже кислий лимонад. Якщо так, варто додати ще 0,5 скл. холодної води (пам’ятайте, що ще потрібно покласти лід, який розбавить лимонад). Поставити в холодильник. Перед вживанням нарізати 2 лимони тонкими кільцями, змішати їх з лимонадом і додати лід. Порада: заморозьте частину лимонаду в лотках для кубиків льоду, потім їх можна буде класти в глечик або келихи. На відміну від звичайних кубиків льоду, вони не розбавлять лимонад.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook